Sunday, 18 August 2013

CKNSHREE HOME MADE KACANG PUTEH IPOH @ MALAYSIA



Dear all i have newly started a small kacang puteh business.......please do support me....this goes to all my family members, friends, working couleuge and whom do knows me either in or out of penang malaysia.
This is an home made no preservative, fresh, crunchy and nice to eat where ever you are.
All the order must be made in advance at least three weeks or one month by sending sms to the above said number.
Its suits for all kind of Malaysian occasion and festivals. Deliver done for now from northern and southern region.

Orders are available for 1/4 , 1/2 and 1 kilo (Packing) and for sundry shops, mini markets min 40g with packing. Services available for retail that order for more than 1 kilo and will distribute to their premises.
VALGA TAMIL VALARGA NAM SAMUTHAYAM.................MALAYSIAN INDIAN!!!!






HEALTH BENEFITs of NUTS
Berikut adalah Fakta Kesihatan Kacang  
                                                                                                                                                                  
  
1. Kacang Dhal
- Kandungan protein sebanyak 26%.
- Meningkatkan metabolisme buah pinggang.
- Mengekalkan fungsi otot dan kepadatan buah pinggang.
- Melancarkan perjalanan darah ke jantung.

2. Kacang Hijau
- Mengandungi fiber, karbohidrat, mineral terhidrat, protein dan vitamin.
- Menyeimbangkan tahap kesihatan hati dan hempedu.
- Meneutralkan toksin dalam tubuh.
- Melegakan jangkitan salur kencing.
- Mengurangkan radang, pengumpulan air, tekanan darah tinggi, asid gastrik, masalah jantung dan darah.

3. Kacang Kuda
- Sumber terbaik bagi fiber, folat, karbohidtrat, protein dan zink.
- Rendah lemak.
- Membantu mengekalkan tahap kesihatan organ tertentu seperti jantung, pankreas  dan usus kecil.
- Menyeimbangkan sistem hormon tubuh anda.

4. Kacang Soya
- Sumber protein yang terbaik.
- Mengandungi asid amino.
- Membantu banyakkan air susu badan.
- Mengekalkan tahap kesihatan hempedu dan pankreas.
- Melancarkan peredaran darah.
- Mencerahkan penglihatan.
- Menyingkirkan toksin dalam tubuh dan keracunan makanan.
- Bertindak sebagai diuretik.
- Mengelakkan rasa loya dan masalah sembelit.
- Baik untuk kulit anda.

5. Kacang Soya Hitam
- Menyeimbangkan paras elektrolit dalam badan anda.
- Melancarkan peredaran darah.
- Bertindak sebagai diuretik.
- Melindungi organ dalaman seperti limpa dan pankreas.
- Mengelakkan batu karang, kejang, osteoporosis, radang pada saluran kencing dan sakit lutut.
- Mengurangkan rasa sakit belakang badan.

6. Kacang Tanah
- Kaya dengan lemak, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus. vitamin A dan K, lesitin, kolin. Kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari dedaging, telur dan kacang soya.
- Mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit.
- Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah penyakit jantung.
- Memakan segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat membantu kekurangan zat.
- Kajian menunjukkan kacang tanah boleh menurunkan tekanan darah tinggi dan juga paras kolestrol dalam darah,
- Berkesan untuk melegakan penyakit hemofilia atau kecenderungan mudah berdarah, penyakit keputihan dan insomnia.
Namun Kacang tanah dicegah pengambilan pada mereka yang menghadapi penyakit jenis ketumbuhan atau cancer payudara atau Penyakit gaut dan yang mempunyai masaalah jerawat atau acne.

7. Kacang Bijan
- kebaikan kepada tubuh terutamanya kepada buah pinggang, limfa, usus dan hati. Biji bijan dikatakan kaya dengan besi, mangan, fosforus, protein, vitamin A, vitamin E, vitamin B1, serat, asid phytic.

8. Kacang Susu
Susu kacang dipercaya memiliki banyak sekali manfaat bagi kesehatan:[2]
Antioksidan
memperbaiki sel dan mencegah kerosakan sel yang disebabkan oleh polusi, sinar matahari dan proses tubuh yang normal.

Mengurangi resiko penyakit jantung
Protein dan isoflavon hadir dalam kedelai, membantu dalam mengurangi kolesterol LDL (kolesterol “jahat”) serta penurunan kemungkinan pembekuan darah. Hal ini pada gilirannya, mengurangi risiko penyakit jantung dan stroke.

Mencegah Cancer
Isoflavon bertindak sebagai agen anticancer yang melawan sel-sel cancer. Membalikkan efek endometriosis
Kedelai membantu dalam menunda aksi estrogen alami tubuh, yang bertanggung jawab untuk mengurangi atau mencegah rasa sakit selama periode menstruasi (perdarahan berat) dan gejala lainnya pada wanita.

Mencegah osteoporosis
Protein kedelai membantu dalam penyerapan yang lebih baik kalsium dalam tulang. Isoflavon yang hadir dalam makanan kedelai berfungsi untuk memperlambat kehilangan tulang dan menghambat kerusakan tulang yang pada gilirannya mencegah osteoporosis.

Mengatasi gejala menopause
Kandungan isoflavon pada kedelai membantu untuk mengatur estrogen. Penelitian telah menemukan bahwa isoflavon kedelai dapat mengurangi rasa panas pada badan (hot flushes) pada wanita menopause.

Memberi efek baik untuk diabetes dan sakit ginjal
Protein dan serat yang larut dalam kedelai, mengatur kadar glukosa darah dan filtrasi ginjal, dengan demikian mengendalikan diabetes dan penyakit ginjal.

Menjaga berat badan

Kawal rasa lapar

Mengatur gula darah dan fluktuasi insulin

9. Kacang Parang
agen natriuretik, yang mungkin membantu mengawal hypertension
- digunakan secara perubatan bagi rawatan penyakit Parkinson
(Penyakit Parkinson adalah keadaan di mana daya kawalan otot seseorang itu merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu mengurus diri sendiri


Dear all,

Here i have come with another new product of  T-MAX Marketing AYURVEDHA HERBAL HEALTHY DRINKS... This products since in market on 2001 high quality drinks for healthy life. Please do order please contact above hp number. Dear Viewers you will get lower price if order in bulk and want to be an sales agent in my down line........as part or full time for earn xtra income..........




     



No comments:

Post a Comment