Dear all i have newly started a small kacang puteh business.......please do support me....this goes to all my family members, friends, working couleuge and whom do knows me either in or out of penang malaysia.
This is an home made no preservative, fresh, crunchy and nice to eat where ever you are.
All the order must be made in advance at least three weeks or one month by sending sms to the above said number.
Its suits for all kind of Malaysian occasion and festivals. Deliver done for now from northern and southern region.
Orders are available for 1/4 , 1/2 and 1 kilo (Packing) and for sundry shops, mini markets min 40g with packing. Services available for retail that order for more than 1 kilo and will distribute to their premises.
VALGA TAMIL VALARGA NAM SAMUTHAYAM.................MALAYSIAN INDIAN!!!!
HEALTH BENEFITs of NUTS
Berikut
adalah Fakta Kesihatan Kacang
1. Kacang
Dhal
- Kandungan
protein sebanyak 26%.
-
Meningkatkan metabolisme buah pinggang.
-
Mengekalkan fungsi otot dan kepadatan buah pinggang.
-
Melancarkan perjalanan darah ke jantung.
2. Kacang
Hijau
-
Mengandungi fiber, karbohidrat, mineral terhidrat, protein dan vitamin.
-
Menyeimbangkan tahap kesihatan hati dan hempedu.
-
Meneutralkan toksin dalam tubuh.
-
Melegakan jangkitan salur kencing.
-
Mengurangkan radang, pengumpulan air, tekanan darah tinggi, asid gastrik,
masalah jantung dan darah.
3. Kacang
Kuda
- Sumber
terbaik bagi fiber, folat, karbohidtrat, protein dan zink.
- Rendah
lemak.
-
Membantu mengekalkan tahap kesihatan organ tertentu seperti jantung, pankreas
dan usus kecil.
-
Menyeimbangkan sistem hormon tubuh anda.
4. Kacang
Soya
- Sumber
protein yang terbaik.
-
Mengandungi asid amino.
-
Membantu banyakkan air susu badan.
-
Mengekalkan tahap kesihatan hempedu dan pankreas.
-
Melancarkan peredaran darah.
-
Mencerahkan penglihatan.
-
Menyingkirkan toksin dalam tubuh dan keracunan makanan.
-
Bertindak sebagai diuretik.
-
Mengelakkan rasa loya dan masalah sembelit.
- Baik
untuk kulit anda.
5. Kacang
Soya Hitam
-
Menyeimbangkan paras elektrolit dalam badan anda.
-
Melancarkan peredaran darah.
-
Bertindak sebagai diuretik.
-
Melindungi organ dalaman seperti limpa dan pankreas.
-
Mengelakkan batu karang, kejang, osteoporosis, radang pada saluran kencing dan
sakit lutut.
-
Mengurangkan rasa sakit belakang badan.
6. Kacang
Tanah
- Kaya
dengan lemak, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus.
vitamin A dan K, lesitin, kolin. Kandungan protin dalam kacang tanah adalah
jauh lebih tinggi dari dedaging, telur dan kacang soya.
-
Mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit.
-
Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah
penyakit jantung.
- Memakan
segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat
membantu kekurangan zat.
- Kajian
menunjukkan kacang tanah boleh menurunkan tekanan darah tinggi dan juga paras
kolestrol dalam darah,
-
Berkesan untuk melegakan penyakit hemofilia atau kecenderungan mudah berdarah,
penyakit keputihan dan insomnia.
Namun
Kacang tanah dicegah pengambilan pada mereka yang menghadapi penyakit jenis
ketumbuhan atau cancer payudara atau Penyakit gaut dan yang mempunyai masaalah
jerawat atau acne.
7. Kacang
Bijan
-
kebaikan kepada tubuh terutamanya kepada buah pinggang, limfa, usus dan hati.
Biji bijan dikatakan kaya dengan besi, mangan, fosforus, protein, vitamin A,
vitamin E, vitamin B1, serat, asid phytic.
8. Kacang
Susu
Antioksidan
memperbaiki
sel dan mencegah kerosakan sel yang disebabkan oleh polusi, sinar matahari dan
proses tubuh yang normal.
Mengurangi
resiko penyakit jantung
Protein
dan isoflavon hadir dalam kedelai, membantu dalam mengurangi kolesterol LDL
(kolesterol “jahat”) serta penurunan kemungkinan pembekuan darah. Hal ini pada
gilirannya, mengurangi risiko penyakit jantung dan stroke.
Mencegah
Cancer
Isoflavon
bertindak sebagai agen anticancer yang melawan sel-sel cancer. Membalikkan efek
endometriosis
Kedelai
membantu dalam menunda aksi estrogen alami tubuh, yang bertanggung jawab untuk
mengurangi atau mencegah rasa sakit selama periode menstruasi (perdarahan
berat) dan gejala lainnya pada wanita.
Mencegah
osteoporosis
Protein
kedelai membantu dalam penyerapan yang lebih baik kalsium dalam tulang.
Isoflavon yang hadir dalam makanan kedelai berfungsi untuk memperlambat
kehilangan tulang dan menghambat kerusakan tulang yang pada gilirannya mencegah
osteoporosis.
Mengatasi
gejala menopause
Kandungan
isoflavon pada kedelai membantu untuk mengatur estrogen. Penelitian telah
menemukan bahwa isoflavon kedelai dapat mengurangi rasa panas pada badan (hot
flushes) pada wanita menopause.
Memberi
efek baik untuk diabetes dan sakit ginjal
Protein
dan serat yang larut dalam kedelai, mengatur kadar glukosa darah dan filtrasi
ginjal, dengan demikian mengendalikan diabetes dan penyakit ginjal.
Menjaga
berat badan
Kawal
rasa lapar
Mengatur
gula darah dan fluktuasi insulin
9. Kacang
Parang
- agen
natriuretik, yang mungkin membantu mengawal hypertension
-
digunakan secara perubatan bagi rawatan penyakit Parkinson
(Penyakit
Parkinson adalah keadaan di mana daya kawalan otot seseorang itu merosot dengan
teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu mengurus diri sendiri
Dear all,
Dear all,
Here i have come with another new product of T-MAX Marketing AYURVEDHA HERBAL HEALTHY DRINKS... This products since in market on 2001 high quality drinks for healthy life. Please do order please contact above hp number. Dear Viewers you will get lower price if order in bulk and want to be an sales agent in my down line........as part or full time for earn xtra income..........
No comments:
Post a Comment